Bästa musikprogram 2011, 2009, 2008, 2007 Varje Torsdag 19:00 - 21:00 i Studentradion 98,9





tisdag 13 september 2011

Den brittiska retrosoulens nya hopp!



Tragiskt nog tog hon sig aldrig tillbaka till storformen utan dog istället som ett resultat av ett överdekadent leverne. Amy Winehouse, den brittiska retrosoulens definitiva drottning, gick i somras ur tiden vid 27 års ålder. Var vi förvånade? Nej, givetvis inte. Hennes framträdande på vårens "comebackturné" var en varningsklocka om något då hon utan framgång försökte framföra sin tidlösa soul märkbart drogad och bortkopplad från verkligheten.

När en stjärna dör föds dock en annan. I detta fall heter han Michael Kiwanuka. Hans sound är tydligt inspirerat av 60 och 70-tals soul och han låter i det närmaste som en ung Bill Withers på den fantastiska debut-EP:n "Tell Me A Tale" som i somras släpptes på Communion. Andres Lokko skriver i sin blogg på Svd.se hur han under en spelning på Londons The Social med nämnda Michael Kiwanuka ser människor kring sig gråta av glädje över hur själfullt och bra det är. I en värld fylld av själlöst skräp i kategorin "Ga Ga" förstår jag dessa människors lycka fullt ut.

Som soulens framtid är Kiwanuka ett uppenbart samtalsämne under torsdagens program som kommer att handla om just "musikens framtid". Lyssna för Guds skull!

// Freddi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar