Bästa musikprogram 2011, 2009, 2008, 2007 Varje Torsdag 19:00 - 21:00 i Studentradion 98,9





måndag 28 september 2009

Heta band från staterna med ostiga namn



Hockey - Mind Chaos (release 25/9)
Låten Too Fake har redan kunnat höras ett längre tag. Nu kommer fullängdaren som är något för alla de som älskar Arctic Monkeys och annan nutida lättsmält pop. På skivan återfinns 11 spår med tillräckligt mycket handklapp, power-refränger och benspritt för att räcka till en hel kvälls indie-dans. Låter det på beskrivningen som någonting du redan har hört förrut? Tja, kanske det, men lyssna först på dängan Learn To Lose innan du avfärdar det.





Girls - Album (release 30/9)
Här är hypen redan ett faktum. Egentligen räcker det med att pitchfork har skrivit upp bandet till skyarna för att vi ska förstå det. Dessutom lär Andres Lokko enligt ryktena vara i upplösningstillstånd och Jan Gradvall kan numer tydligen inte sluta lyssna på bandets smäktande, nästan 7 minuter långa singel Hellhole Ratrace. Låten är faktiskt ruskigt bra och låter lite sådär som det skulle låta om Velvet Underground vore bakgrundsmusik på en sentimental super8-filmvisning av en lyckad semesterresa till en strand på västkusten.





Volcano Choir - Unmap (release 21/9)
Känns rösten igen? Klart den gör! Bon Iver har fått agera hela musiksveriges kramdjur de senaste åren och efter spelningen på Way Out West i somras så förstår även jag till sist fullt ut varför. Nu släpps sidoprojektet Volcano Choir´s skiva, som förstås inte är lika bra som For Emma, Forever Ago, men ändå, fortfarande angelägen, med Justin Vernons änglaröst den här gången i ett mer experimentellt sammanhang. Unmap är en skiva väl värd att lyssna på, trots sin skissartade karaktär.

Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar