Bästa musikprogram 2011, 2009, 2008, 2007 Varje Torsdag 19:00 - 21:00 i Studentradion 98,9





tisdag 18 maj 2010

Ett samtal med Nico Muhly

Kompositören Nico Muhly besökte tillsammans med artisterna Ben Frost och Valgeir Sigurdsson Uppsala 8/5. Det var skivbolaget Bedroom community som gjorde ett stopp på sin Whale watching tour för att framföra unika samarbeten mellan de tre artisterna och övrig ensamble (innehållande bland andra Helgi Rafn Jonsson). Spelningen fyllde inte UKKs sal C, men var oerhört minnesvärd och väl genomförd.

Nico Muhly har gett ut två skivor på egen hand: Speaks Volumes och Mothertongue. Skivor som präglas av leklust och en skamlös flirt med såväl konstmusik som samtida popmusik. Skivorna har gästats av bland andra Antony Hegarty.

Nico Muhly ligger annars bakom arrangemangen på Jónsis debutsoloplatta "Go" samt enskilda spår på Grizzly Bears Veckatimeedt och Bonnie Prince Billys "Letting go".
Muhly ligger även bakom musiken till filmen "the reader" och har nyligen skrivit klart en opera.

Nico Muhly är sannerligen en aktiv kompositör, något som märks i hans personlighet. Han erkänner gärna att han arbetar "aaall the time"och när vi träffades för en intervju så har Muhly svårt att sitta still. Han fipplar och tricksar med saker som finns till hands, råkar slå ned inspelningsutrustningen vid ett tillfälle, pratar snabbt. Han har en åsikt om allt och är alldeles, alldeles älskvärd. Lyssna själv.

Muhly mixdown by Release

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar