Bästa musikprogram 2011, 2009, 2008, 2007 Varje Torsdag 19:00 - 21:00 i Studentradion 98,9





onsdag 5 oktober 2011

Hiphoperan- en gränslöst underhållande konstform

Om jag säger "en man i en garderob, en homosexuell präst och en dvärg som skiter ner sig", vad säger du då? Du kanske får bilden av en bisarr porrfilm ämnad för en svårt sjuk person, men faktum är att det är tre viktiga ingredienser i den ytterst underliga hiphop-operan (hiphoperan) "Trapped in the closet". Mannen bakom detta ambitiösa projekt är herr Hybris själv R.Kelly, R&B-sångaren som mest är känd för självdistansklassikern "I Believe I Can Fly" och den ödmjuka "I'm The Worlds Greatest".
Denna "hiphopera" är uppdelad i 23 delar à cirka 5 minuter vardera och är bland det sämsta men också det mest underhållande som någonsin gjorts. Att han själv tycker att detta är bland det mest geniala som någonsin skrivits är utom allt tvivel, vilket i sig bevisar att mr "Statutory Rape" befinner sig på en planet långt från Vintergatan.

Att Michael K. Williams, mannen bakom rollen som den homosexuella knarklangarrånaren Omar Little i serien "The Wire", gör en roll i denna sinnessjuka musikal är både fruktansvärt konstigt och en anledning att titta.

Jag lämnar er med detta: gör aldrig R.Kelly stressad eller trängd, då drar han pistol!



// Freddi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar