Bästa musikprogram 2011, 2009, 2008, 2007 Varje Torsdag 19:00 - 21:00 i Studentradion 98,9





lördag 8 oktober 2011

September





September är alltid en bra månad för skivsläpp, här är en spellista på 20 låtar som får sammanfatta September. Med på listan finns bland annat St Vincent (som fantastiskt nog slutat med att jämt vara så förfärligt tråkig) och Girls (som fortfarande är bäst på självömkan). Bäst i September var dock Chelsea Wolfe med sin skiva 'Apokalypsis' (bilden), mest för att hon helt enkelt skrämmer skiten ur mig.

Vissa av låtarna har vi spelat, andra inte, och en hel drös låtar finns inte på spotify och kom därför inte med. En av dem är El Perro del Mars suggestiva ambient/dubstep kommentar till upploppen i London 'What do you expect'. Som ni kan lyssna på nedan istället.


En annan låt som inte kom med på spellistan är The Big Pinks nya singel 'Stay Gold' som låter ganska precis som låtarna på debutskivan 'A Brief History Of Love' trots att det gått hela två år sedan den släpptes. Kanske för att bandmedlemmarna ägnat sin tid i studion åt att experimentera med substanser snarare än att experimentera med ljudbilder. Det spelar inte så stor roll, The Big Pink är lika trivsamma som någonsin.

Saker att se fram emot i Oktober är bla släpp från M83 Real Estate och James Blake, samt att låta sammarbetet Björk-Dirty Projectors sjunka in, det borde vara bra, men efter en genomlyssning är det mest djupt oroande.

/Hannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar